Privé: Blog

5 Goede redenen om over te stappen naar natuurlijke verzorging

Blog Inspiratie

5 Goede redenen om over te stappen naar natuurlijke verzorging

Onze huid is enorm bijzonder. Wist je dat jouw huid het grootste orgaan van jouw lichaam is? Het beschermt ons, het voedt ons, het groeit met ons mee: het is ons thuis. Onze huid zorgt goed voor ons, daarom is het belangrijk dat wij ook goed voor onze huid zorgen. Dat doen wij met natuurlijke verzorgingsproducten.

In deze blog geven wij meer informatie en tips om jou een handje te helpen bij het kiezen van natuurlijke verzorging. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de kunstmatige en schadelijke ingrediënten die tegenwoordig in huid- & haarverzorgingsproducten zitten. De effecten van deze stoffen worden bekender, daarom is het fijn om naar vervanging te zoeken: natuurlijke verzorging.

Het is er altijd al geweest, maar werd een ver van ons bed show door alle commerciële reclames, marketing & mooie beloftes waar reguliere huid- & haarverzorging wel niet goed voor zijn. Tijd om dit om te draaien! Want natuurlijke verzorging is beter voor de huid & het haar en voor Moeder Aarde.

Wat betekent “natuurlijke” verzorging eigenlijk?

Met “natuurlijke” verzorging wordt bedoeld dat de ingrediënten komen van natuurlijke bronnen, zoals planten. De term “natuurlijk” is niet beschermd en kan door iedereen gebruikt worden. Het kan dus zijn dat slechts een paar ingrediënten natuurlijk zijn en er verder kunstmatige ingrediënten aan het product toegevoegd zijn. Bij veel natuurlijke verzorgingsproducten zullen de natuurlijke ingrediënten nog wel bewerkt worden. Als consument moet je dus heel kritisch zijn en goed opletten dat je ook echt volledig natuurlijke producten koopt. In onze blog ‘5 Natuurlijke ingrediënten voor een gezonde huid‘ vind je alvast een paar voorbeelden.

Let daarom goed op deze tips wanneer je natuurlijke verzorgingsproducten koopt & onthoud:

  1. Less is more. Hoe langer de ingrediëntenlijst, hoe meer kunstmatige/chemische ingrediënten er aan het product zijn toegevoegd. Een korte lijst betekent dat alle ingrediënten krachtig zijn en dat er geen extra toevoegingen nodig zijn voor een optimale werking. Denk bijvoorbeeld hier aan onze helende Sheaboter.
  2. Neem er is rustig de tijd voor je zeepjes, shampoo, deodorant en andere verzorgingsproducten kritisch te bekijken en te beoordelen op ingrediëntenlijst. Welke ingrediënten zitten er allemaal in en waar staan ze voor? Bij alle termen waar je geen wijs uit wordt, zijn er veelal kunstmatige ingrediënten aan toegevoegd waar niks natuurlijks aan is. Niet smeren dus! & Wat wordt er eigenlijk beweerd op de verpakking?
  3. Laat je niet te snel misleiden door beloftes die er op producten vermeld worden. Vaak is het zo dat meer beloftes leiden tot een grotere ingrediëntenlijst met meer kunstmatige ingrediënten. & Dat willen we niet. Voorkom dat jouw huid wordt blootgesteld aan slechte ingrediënten. Uiteindelijk zijn natuurlijke producten het beste voor jouw huid, want jouw huid is immers ook natuurlijk. Het is jouw thuis!

Kies hierom voor natuurlijke verzorging en stap over met deze 5 goede redenen:

  1. Natuurlijke verzorgingsproducten zijn veel zachter & meer verzorgend voor de huid en het haar.
  2. Met natuurlijke verzorging bescherm je de huid & voorkom je irritatie.

Aan de algemene huidverzorging worden een hoop chemische ingrediënten toegevoegd. Denk aan kleurstoffen, parfum, parabenen en andere stoffen. Deze stoffen voegen helemaal niets toe voor de huid & kunnen irritaties juist verergeren of je huid bijvoorbeeld onnodig uitdrogen.

Ben jij benieuwd welke ingrediënten je liever wilt vermijden? Lees dan hier verder in onze aanvullende blog.

  1. Natuurlijke ingrediënten zijn krachtig en sterk uit zichzelf. Je hebt er minder van nodig voor een goede werking.
  2. Je huid verzorgen geeft een goed gevoel. Het is tevens een stukje mindfulness door bewust om te gaan met de verzorgingsproducten die je gebruikt.
  3. Natuurlijke verzorgingsproducten zijn ook beter voor Moeder Aarde. De productie ervan belast het milieu veel minder dan reguliere producten en de restanten die weggespoeld worden, zijn ook niet schadelijk voor het milieu.

Conclusie

Heb jezelf & Moeder Aarde lief. Zorg goed voor jezelf, zorg goed voor je thuis met natuurlijke verzorging & wees kritisch met wat je in de badkamer neerzet. Veel plezier!

Meteen aan de slag? Check onze natuurlijke huid- en haarverzorging assortiment!

Wij maken gebruik van cookies om er zeker van te zijn dat je de website zo goed mogelijk beleeft. Ook verzamelen we bezoekersgegevens om onze webshop te verbeteren.